10 Συμβουλές για τον έλεγχο μιας πτήσης

στις
10 Συμβουλές για τον έλεγχο μιας πτήσης...
10 Συμβουλές για τον έλεγχο μιας πτήσης…

Με αφορμή το περιστατικό που έγινε στην πτήση της Northwest Delta Airlines από Amsterdam για το Detroit των Η.Π.Α. στις 25/12/2009, σκέφτηκα ότι οι παρακάτω 10 συμβουλές για μια άνετη πτήση, θα σας βοηθήσουν για ένα πιο άνετο ταξίδι ακόμα και εάν δεν ταξιδεύετε για τις Η.Π.Α.

Λοιπόν:

1. Ηρεμήστε. Μόνο οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς αεροδρόμια των Η.Π.Α. θα υποστούν πιο εντατικούς ελέγχους ασφαλείας και πιθανές καθυστερήσεις. Όλες οι άλλες πτήσεις και οι έλεγχοί τους, προς οποιοδήποτε αεροδρόμιο άλλης χώρας, πραγματοποιούνται κανονικά με τον ισχύοντα κανονισμό.

2. Προσέλθετε νωρίς. Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφάλειας, προετοιμαστείτε για καθυστερήσεις κατά την διάρκεια των ελέγχων των πτήσεων για τις Η.Π.Α. Ελέγξτε τα στοιχεία της πτήσης σας λίγο πριν να ξεκινήσετε για το αεροδρόμιο και φροντίστε να είστε τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης σας.

3. Μια και μόνο χειραποσκευή. Ξεχάστε τις έξτρα χειραποσκευές – οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. δικαιούνται αυστηρά μόνο μία. Ο περιορισμός αυτός ισχύει για οποιαδήποτε χειραποσκευή – τσάντα, laptop, χαρτοφύλακες κ.α. Φροντίστε όλα τα επιτρεπόμενα είδη πρώτης ανάγκης που πιθανόν να χρειασθείτε “εν πτήση” να είναι όλα σε μια χειραποσκευή. Ελέγξτε με τον αερομεταφορέα σας, το επιτρεπόμενο μέγεθος και βάρος αυτής της μίας αποσκευής.

4. Μην τυλίξτε δώρα. Εάν σχεδιάζετε να κρατάτε κάποια δώρα σε φίλους σας ή την οικογένειά σας στις Η.Π.Α, μην κάνετε τον κόπο να τα τυλίξτε! Οποιαδήποτε τυλιγμένα πακέτα έχετε μαζί σας, θα σας ζητηθεί, από την ασφάλεια αεροδρομίου, να τα ανοίξετε.

5. Εξονυχιστικός έλεγχος. Προετοιμαστείτε για πολλαπλό έλεγχο πέραν των ήδη γνωστών. Τα νέα μέτρα ασφάλειας για όσους ταξιδεύουν προς τις Η.Π.Α. προβλέπουν και έναν ακόμα επιπρόσθετο τελικό έλεγχο αποσκευών των επιβατών στις πύλες αναχώρησης. Προετοιμαστείτε για αυτόν τον νέο κανονισμό, έχοντας έτοιμες τις αποσκευές σας ανοικτές και έτοιμες για έλεγχο.

6. Προτιμήστε τις θέσεις διαδρόμου. Οι κανονισμοί κατά τη διάρκεια της πτήσης ολοένα γίνονται περισσότεροι & αυστηρότεροι, έτσι, λοιπόν, προσέχετε τη συμπεριφορά σας προς το πλήρωμα του αεροσκάφους και να υπακούτε στις οδηγίες τους προσεκτικά! Οι αερομεταφορείς εξετάζουν την περίπτωση να εφαρμόσουν τον κανονισμό να είναι καθήμενοι οι επιβάτες μία ώρα πριν την προσγείωση του αεροσκάφους. Όσοι επιβάτες κάνουν συχνότερη χρήση του W.C, θα πρέπει να μεριμνήσουν να κάθονται σε θέση δίπλα στο διάδρομο και σε κοντινή απόσταση από της τουαλέτες του αεροσκάφους, καθώς να φροντίσουν να τις επισκεφθούν λίγο πριν την έναρξη της απαγόρευσης.

7. Ντύσιμο σε στρώματα. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες ζητούν από τους επιβάτες να μην έχουν τίποτα στην ποδιά τους κατά τη διάρκεια της πτήσης – αυτό συμπεριλαμβάνει κουβέρτες και μαξιλάρια. Το ντύσιμο σε στρώματα ρούχων βοηθά την εύκολη προσθήκη ή αφαίρεση τους κατά την διάρκεια της πτήσης.

8. Ταξιδέψετε ευχάριστα με άνεση. Με την επιβολή των νέων μέτρων σημαίνει περισσότερο χρόνο παραμονής στο αεροδρόμιο. Κρατάτε μαζί σας ένα καλό βιβλίο (ή δύο!), φορτίστε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σας (laptop), τα iPod’s, τα φορητά DVD και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, οπότε να περνάει η ώρα άνετα & ευχάριστα κατά την διάρκεια επιβίβασής σας.

9. Νωρίτερα σημαίνει και έγκαιρα. Εάν δεν σας απασχολεί το πρωινό ξύπνημα, κάντε κράτηση στις πρώτες πρωινές πτήσεις. Έτσι οι ουρές ελέγχων είναι μικρότερες και η κυκλοφορία στους δρόμους μέχρι το αεροδρόμιο σαφώς λιγότερη.

10. Εξοικονομήστε χρήματα από τα μικροέξοδα. Παρά τις φήμες που κυκλοφορούν, μπορείτε ακόμα να μεταφέρετε τρόφιμα (snacks) σε μικρές ποσότητες κατά τη διάρκεια της πτήση σας. Απαραίτητη, φυσικά, προϋπόθεση να είναι σε στερεά μορφή (όχι νερό, χυμούς, αλκοολούχα ποτά). Έτσι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε κάτι πιο ακριβά από τα καταστήματα του αερολιμένα.

Οι κανόνες και τα μέτρα ασφάλειας αλλάζουν συνεχώς δεδομένου ότι οι αερομεταφορείς και οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας προσπαθούν συνεχώς να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την ασφάλειά σας. Ελέγξτε τις ιστοσελίδες αερογραμμών και αερολιμένων πριν από την πτήση σας για οποιεσδήποτε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Όπως και να ‘χει, δείτε την όλη διαδικασία με ευχάριστη διάθεση. Ένας  έμπειρος  Ταξιδιώτης δεν πρέπει να δυσανασχετεί με τους κανονισμούς, γνωρίζει ότι η εφαρμογή των μέτρων γίνεται για την δική του ασφάλεια…

Καλό σας ταξίδι !

ο Ταξιδιώτης  

Bookmark and Share

Σχολιάστε